Begyle Taproom Is Open: Come Hoist a Pint or Two

Categories:

Begyle taproom has been open for a while.  Today we bring you a few nice views of its interior.  

Begyle Brewing Company opened its overhead door two years ago, becoming the first Community Supported Brewery – CSB – in Chicago (or anywhere else).  Co owners, Kevin Cary and Brendan Blume worked closely with us to create their tasting room in a re-purposed warehouse here in Ravenswood (they are literally two blocks from our office – our most local project).

Pull up a chair in the Begyle Taproom.

Enjoy these photos of the newly expanded Begyle taproom.  For an even better view, we recommend coming over in person especially on an evening when a foodtruck is expected and for a while.

begyle taproom

The taproom is connected to the brewing area by a glass overhead door, giving a ring side seat view of where the magic happens.  Since the space was a 19th century industrial building, it was already well supplied with natural light.  Opening up the taproom to the tasting area means we can bring more light (from two side) into all the spaces.

DSC06137_small

The simple white light fixtures are salvaged – from a school gymnasium – and the reclaimed wood tables all add up to a clean bright space that encourage the beer drinker to linger and maybe taste another pint.

Here’s the layout of the new, expanded space.

floor plan

Now the view of the existing tasting counter shares light from the east with the newly opened taproom space, through what had been a closed wall.

begyle tasting counter

Check out more photos of the space and a glowing review of “one of Chicago’s best craft breweries” in the Eater Opening Alert from the Taproom’s first opening in May.

Context – Growing out from the Tasting Room

Here’s the tasting bar in January 2014, before the additional equipment went in behind the counter and the wall to the new taproom was opened up.

_J1A8522

Since the Begyle taproom is an expansion, here is a review of the delightful existing space.

The tasting room (2014) features a clean industrial aesthetic with a focus on the steins, kegs, and growlers of beer that abound in the space.  A glass overhead door lets in maximum natural light and reclaimed wood shelves soften the warehouse interior, displaying both beer glasses and brewery merchandise.  The cast concrete bar retains the impression of its wooden formwork.  Read all about the earlier phases of the project here:

COMING SOON: NEW BEGYLE TAPROOM WILL INVITE BEER TASTERS TO LINGER

MOSS TRANSFORMS BEGYLE’S RAVENSWOOD WAREHOUSE INTO A SLEEK NEW COMMUNITY SUPPORTED BREWERY

BEGYLE BREWING CO. LAUNCHES KICKSTARTER TO SAVE LOST BEER

BEGYLE BREWING CO.: WELCOME TO COMMUNITY SUPPORTED BEER

_J1A8623

begyle brewery, glass garage door

_J1A8652

_J1A8419

_J1A8747